Intresseanmälan

Är du intresserad av att söka till Hyreshems lägenheter behöver du skapa ett konto via Riksbyggens kundwebb. Innan du gör det vänligen läs igenom Hyreshems uthyrningsinformation nedan. Genom kontot matchas dina önskemål med lediga lägenheter och du har då möjlighet att göra en intresseanmälan. När du gör en intresseanmälan godkänner du samtidigt att vi gör en kreditupplysning på dig och din medsökande samt eventuell borgensman.

Skapa konto och gör intresseanmälan

Uthyrningsinformation

För att få lägenhet hos Hyreshem krävs att man har en trygg inkomst som står i relation till hyran. Årsinkomsten innan skatt ska vara minst 3 ggr högre än hyran. Godkänd inkomst är tillsvidareanställning eller motsvarande, sjuk eller ålderspensionär samt studiemedel från CSN. Anställningsavtal samt de tre senaste lönespecifikationerna kommer att efterfrågas.

Det krävs bra boendereferens från tidigare boende. Dessutom krävs att sökande inte har några betalningsanmärkningar.

Antal personer som ska bo i lägenheten ska vara rimliga i förhållande till lägenhetens storlek. Vi utgår från Boverkets norm om 2 personer per sovrum.

Bor du redan i en av Hyreshems lägenheter och vill byta lägenhet inom Hyreshems bestånd krävs det att du har bott minst 2 år i den nuvarande lägenheten.